Potosi, maailman korkein kaupunki (4100m) oli 1700-luvulla myos yksi maailman rikkaimmista ja suurimmista kaupungeista. Paikallisen vuoren hopeavarat kuitenkin ehtyivat ja koyhyys tuli tilalle. Paljon noista suuruuden ajan rakennuksista on sailynyt alkuperaisina historiallisessa keskustassa. Ihmiset kulkevat pipot paassa ja toppatakit paalla. Suomalaisenkin piti laittaa pitkahihainen paalle :) 

Kaivoksissa tyoskentelee edelleen 15000 miesta, joista 800 on lapsia. Kaksi tuntia syvalla kallion sisassa, keuhkot taynna polya ja melkein kuiluun pudonneena olen taysin vakuuttunut, etta kyseessa on yksi vaarallimmisista ja raskaimmista ammateista. Vierailua voisi suositella kaikille, joilla on motivaatiovaikeuksia tyossaan tai opinnoissaan.

Museot olivat todella upeita ja niissa sai valilla yksityisopastuksen ja oppaat olivat yleensa sivistyneita ja myos ulkoisesti patevia naisia eli hassumpia vierailuita nekaan. Ihmiset ovat taalla muutenkin ystavallisempia kuin suuremmissa kaupungeissa. Tama olisi lahes taydellinen paikka, jos saa olisi vahan suotuisampi.

 

Cerro rico.