Saavuin kuukausi sitten Cochabambaan, enka ole jostain syysta saanut kirjoitettua tanne mitaan koko aikana. Loysin netista Bolivia Sostenible nimisen kansainvalisen vapaaehtoisjarjeston ja heidan kauttaan Pai Tarpuy nimisen paikallisen jarjeston. Alla on linkit molempien sivuille. He toivottivat minut tervetulleeksi ja siispa osoitteeni on talla hetkella Cochabamba. Tama on Bolivian kolmanneksi suurin kaupunki, mutta selvasti pienempi ja rauhallisempi kuin La Paz ja Santa Cruz. Kaupunkilla on helppo ja turvallinen kulkea kuin muistaa valttaa tietyt alueet ja kayttaa lahes ilmaisia takseja yoaikaan. Kuukauden aikana olen yrittanyt hyodyntaa tehokkaasti kaupungin erinomaisia kulttuuri- ja ravintolapalveluita. Paikallisia bandeja ja erilaisia tanssiesityksia olen nahnyt kiitettavan maaran ja sirkukseen seka teatteriinkin on tieni johtanut. Vuorien ympyroimaa 2500 metrin korkeudella olevaa kaupunkia suojelee 40-metrinen kristuspatsas, joka on metrin isompi kuin Rion vastaava.

Asun taalla omakotitalossa kahdeksan vapaaehtoisen kommuunissa yliopistokampuksen vieressa. Kaikilla muilla on oma huone, mutta itse jaan huoneen irlantilaisen kaverin kanssa. Se sopii hyvin, koska kaytan huonetta vain nukkumiseen :) Kaytan olohuonetta “toimistona”, eika kukaan ole viela siita valittanut.

www.sustainablebolivia.org
www.sustainablebolivia.org/PAI_Tarpuy.html

 

Kristuspatsaalle vievän polun siivoustalkoot (portaita on 1400)

Kadet verillä piikkipensaista, mutta roskat säkeissä.

Sunnuntaikävely Cerro Tunarin huipulle (5040m). Hengittäminen oli todella vaikeaa ja kiipeäminen vaikeaa, mutta upeat maisemat palkitsivat.

Himmeät kotibileet.

 

Toi on se mehiläistyttö siitä yhestä musavideosta.

 

Shared dinner in the mainhouse.