Bolivia on lukuisten järjestöjen (NGO) luvattu maa . Kaikilla tuntuu olevan kova halu auttaa ja parantaa Etelä-Amerikan köyhimmän maan oloja.  Sustainable Bolivialla on lukuisia yhteistyöjarjestöjä eri aloilta sairaanhoidosta koulutukseen ja energiantuotannosta aurinkouunien valmistamiseen. Itse työskentelen Pai Tarpuy nimisessä jarjestössä. Aamuisin he auttavat kaduilla olevia nuoria ja nuoria aikuisia. Iltapäivisin järjestetään toimintaa lapsille Cochabamban ulkopuolella olevassa kylässä.

Katunuoret elävät hankalissa oloissa päihteitä (lähinnä liima) käyttäen. Suurimmalla osalla on koti tai jonkinlainen suojapaikkka, mutta suurimman osan ajasta he viettävät kaduilla ja puistoissa. Elantonsa he hankkivat hanttihommia tekemällä (esim. autojen pesu), varastelemalla tai prostituutiolla. Moni tytöistä on raskaana, mutta heitä on tosi vaikea saada edes lääkäriin saati vieroitukseen. Osa joutuu vankilaan liimapurkkien myymisestä, joka saattaa olla myös hyvä ratkaisu, koska vankilassa ei voi käyttää päihteitä ja vieroitukseen voidaan pakottaa. Järjestö voi auttaa vain hyvin harvoja ja muutenkin työ tuntui hyvin haastavalta ja jopa turhauttavalta. Itse en oikein kokenut voivani olla avuksi.

Iltäpaivätoiminnan Quillacollossa on tarjota paikallisille lapsille apua koulutehtävien tekemisessä ja pitää heidät pois pahoilta tieltä. Lapset saavat tulla ja mennä koska haluavat ja muutenkin toiminta on vapaata ja vapaaehtoista. Monet tulevat kuitenkin mielellään ja ottavat vastaan läksyavun, seuran ja pienen välipalan. Itse olen suurimman osan ajasta auttanut matematiikan tehtävien teossa.  Historian ja muiden aineiden tehtävissä neuvominen  ei kielivaikeuksista johtuen ole sujunut yhtä hyvin. Pienten lasten viihdyttäminen ja opettaminen on ollut uusi ja mielenkiintoinen kokemus. Usein heidän puheestaankin on vaikea saada selvää, mutta kohtuullisesti on tultu toimeen. Vanhempien lasten kanssa keskusteleminen heidän elämästään ja kotioloistaan on ollut mielenkiintoista. Viimeinen tunti pelataan usein pöytäjalkapalloa, josta en ole kovin innostunut.